Γ. Κάτσινος: Να παραιτηθούν ομαδικά οι δήμαρχοι

katsinosΣε μία ακόμη περίοδο αναταραχής και κινητοποιήσεων εισέρχονται οι Δήμοι της χώρας εξ αιτίας των αποφάσεων για κινητικότητα και απομακρύνσεις υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι την Τετάρτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία και καταλήψεις υπηρεσιών και δημαρχείων ενώ σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις των δημάρχων.

Ήδη τις νέες αποφάσεις έχουν καταδικάσει όλοι οι δήμαρχοι της Ηπείρου τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν υπάρχουν άλλες αντοχές.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας τοποθετείται με μία σκληρή επίσης δήλωση και απευθυνόμενος σε όλους τους συναδέλφους του προτείνει ακόμη και την ομαδική παραίτηση των δημάρχων.

 

Ο Γεώργιος Κάτσινος εκφράζει για μία ακόμη φορά την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας δημοτικών υπαλλήλων, αφού είναι δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων θα οδηγηθεί στην ανεργία.

Σήμερα γίνεται λόγος για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς Φύλακες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα μέτρα μπορεί να αφορούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στους Ο.Τ.Α

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί επίθεση τα τελευταία χρόνια και η νέα αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχομένων υπηρεσιών των Δήμων, θα σημάνει αυτόματα και την αδυναμία λειτουργίας τους.

Ενώ ήδη έχουν γίνει οριζόντιες περικοπές, έμψυχες και μη, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συγκυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί τους Δήμους ως τη δεξαμενή απ’ όπου θα προέλθουν και οι νέες απολύσεις τις οποίες ζητά η Τρόικα από το Δημόσιο Τομέα, ως να είναι η αιτία της κρίσης στη χώρα.

Ο κ. Κάτσινος δηλώνει τη στήριξή του στους εργαζομένους και ταυτόχρονα καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη.

Η απαξίωση της Τ.Α ξεπέρασε τα όρια και η ΚΕΔΕ πρέπει να πάρει σοβαρότερες αποφάσεις μη εξαιρουμένης και της ομαδικής παραίτησης όλων των Δημάρχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ