Γόρδιος δεσμός η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού

ellino xita

ellino xita

Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό και κατ’ επέκταση με την διαχείριση των απορριμμάτων στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών ήταν να καταλήξουν στο αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών και δύο άτομα από την εταιρία που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων οφείλει ποσό που ξεπερνά τις εξακόσιες χιλιάδες στην εταιρία που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ.

Ορισμένα εντάλματα βρίσκονται για έλεγχο στον Επίτροπο, ο οποίος όμως έχει καθυστερήσει πολύ.

Τις τελευταίες ημέρες ο εργολάβος έφτασε στο σημείο αδυναμίας λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Το βράδυ του Σαββάτου τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ιωαννιτών βρήκαν κλειστή την είσοδο.

Η Διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει τους δήμους για τροποποίηση στο ωράριο λειτουργίας, γεγονός όμως το οποίο διαψεύδεται από τον Δήμο Ιωαννιτών.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης έφτασε στον ΧΥΤΑ και τα ξημερώματα μαζί με τον εργολάβο κατέληξαν στο αυτόφωρο, μετά από μηνύσεις που κατατέθηκαν κι από δύο πλευρές.

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ιωαννιτών παραμένουν γεμάτα με σκουπίδια…

Το θέμα λειτουργίας προσωρινά φαίνεται ότι διευθετήθηκε με παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα συνδράμει ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα στη διαχείριση και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ