Γραφείο πληροφόρησης στο Κανάλι, Μουσείο στην Καμαρίνα

KANALI PREBEZA1

KANALI PREBEZA1Το «πράσινο» φως για την προέγκριση δημοπράτησης δύο έργων του Δήμου Πρέβεζας με χρηματοδότηση από το leader έδωσε η ΕΤΑΝΑΜ.

Πρόκειται για προτάσεις που υπεβλήθησαν από τον Δήμο της Πρέβεζας και αφορούν, Την ίδρυση γραφείου τοπικής πληροφόρησης στην Δ.Κ Καναλίου και την αλλαγή χρήσης – αναδιαρρύθμιση και Ανακαίνιση Σχολείου Καμαρίνας σε Μουσείο.

Το γραφείο τοπικής πληροφόρησης στο Κανάλι έχει προϋπολογισμό 32.806,52 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μικρού κτιρίου στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καναλίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός γραφείου που θα παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για τα τουριστικά καταλύματα και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Στο Δημοτικό Σχολείο της Καμαρίνας αφού γίνουν οι κατάλληλες επισκευές και διαμορφώσεις θα μετατραπεί σε Μουσείο το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία αλλά και το γεγονός της θυσίας των γυναικών του Ζαλόγγου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στις 262.679, 96 ευρώ.

Επόμενο βήμα θα είναι οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων οι οποίες θα γίνουν από τον Δήμο Πρέβεζας έως το τέλος του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ