Γρίφος.. Πόσες θα είναι τελικά οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ

ENFIA TAKSIS

ENFIA TAKSIS

Διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσει με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Για τον αριθμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως θα εξαρτηθεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Αν καθυστερήσει η εκκαθάριση, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου και των δεσμεύσεων της χώρας προς τους πιστωτές.

Αν ωστόσο η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι η ΝΔ διεκδικεί την κυβέρνηση ζητώντας εκλογές αλλά θα εμφανίσει το πρόγραμμα σε δύο μήνες. Ζήτησε δε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις της.

Για όσους συνταξιούχους χάνουν το ΕΚΑΣ, επισήμανε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει ελαφρύνσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ