Γρίφος οι αντικειμενικές στο Νομό Ιωαννίνων- Αναφορά στο “παρά πέντε”

xorio tzaki

xorio tzaki

Οι υψηλές αντικειμενικές αξίες ακινήτων στο Νομό Ιωαννίνων, όπου για πολλές περιοχές ήταν αντίστοιχες της Εκάλης και της Κηφισιάς, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, σε μία αγορά που ήδη έχει καταρρεύσει.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου οι κάτοικοι έφτασαν στα όρια της αγανάκτησης, αφού οι αντικειμενικές είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές αξίες ακινήτων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στο Δήμο Ιωαννιτών:

Ολυμπιάδα Τ.Δ. Μαρμάρων με τιμή ζώνης 1200 ευρώ,

Λιγκιάδες με τιμή ζώνης 1300 ευρώ,

Αμφιθέα με τιμή ζώνης 1300 ευρώ,

Νήσος με τιμή ζώνης 1500 ευρώ,

Μάρμαρα με τιμή ζώνης 1100,

Κάτω Μάρμαρα 1200 ευρώ ,

Αμμος με τιμή ζώνης 1200 ευρώ..

Ανάλογα προβλήματα όμως με φουσκωμένες τιμές, είχαν ανακύψει στους Δήμους Δωδώνης, Κόνιτσας, Ζαγορίου και Ζίτσας, γεγονός που είχε κινητοποιήσει εδώ και μήνες τις δημοτικές αρχές, οι οποίες ζητούσαν την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Φυσικά στο διάστημα αυτών των μηνών δεν υπήρξε καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι συζητήσεις για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών σε κυβερνητικό επίπεδο σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί και η ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων είναι θέμα χρόνου.

Για το νομό Ιωαννίνων, δεν υπήρξε καμία ανεπίσημη διαρροή και μάλλον ανησυχητικά έρχεται να λειτουργήσει η αναφορά που κατατίθεται, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, προς τον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του νομού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών τις επιστολές των Δήμων Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας και Ιωαννίνων με τις οποίες ζητούν την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στις περιοχές αυτές.

Και οι πέντε δήμοι, με υπομνήματά τους, κατά τους προηγούμενους μήνες, αναφέρονταν διεξοδικά στο πρόβλημα των υψηλών αντικειμενωικών αξιών και διατύπωναν το αίτημα για αναπροσαρμογή.

Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Σε συνέχεια των υπομνημάτων αυτών, οι τέσσερις βουλευτές, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Καραγιάννης, Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, κατέθεσαν τη σχετική αναφορά, αναμένοντας απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ