Γολγοθάς για την απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου

MATHMA SKIA

MATHMA SKIA

Σε γολγοθά μετατρέπεται η προσπάθεια των μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας και του Τμήματος Φιλιππιάδας, εξ αιτίας των αιφνιδιαστικών αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, παρακολουθούν ενήλικες, εργαζόμενοι, γονείς, που δεν είχαν την δυνατότητα στον κατάλληλο χρόνο, να τελειώσουν το Γυμνάσιο.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς καθυστέρησε υπερβολικά η στελέχωση του σχολείου με τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών.

Παρόλο που αυτή η πρακτική δημιούργησε ένα δύσκολο για κάθε ενήλικα, πατέρα, μητέρα, γιαγιά, επαγγελματία και άνεργο, κλίμα εκπαιδευτικής διαδικασίας, εντούτοις, όλοι συνέχισαν τα μαθήματα, θυσιάζοντας προσωπικές στιγμές με τις οικογένειές μας, χρήματα που σε αυτές τις δύσκολες εποχές δεν περισσεύουν.

Όπως αναφέρουν σε ανοιχτή τους επιστολή, οι μαθητές, η κανονική λειτουργία του σχολείου διήρκησε μόλις ένα μήνα!

Αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε ότι για να ολοκληρωθεί η φοίτησή τους και να αποκτήσουν το απολυτήριο γυμνασίου θα πρέπει να παραταθεί η φοίτηση για ένα ακόμη εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία, επιπλέον, διαχωρίζει τα διάφορα ΣΔΕ της χώρας και δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες για εκπαιδευόμενους με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, αναστατώνει τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Έτσι αντιδρούν έντονα και ζητούν η αναπλήρωση των χαμένων ωρών, που έγινε με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, να αναπληρωθεί με επιμήκυνση του ωρολογίου προγράμματος.

Ζητούν δε από την κοινωνία της Άρτας και της Φιλιππιάδας και τις τοπικές αρχές να σταθούν δίπλα στο δίκαιο αίτημά τους και να πάρουν κανονικά το απολυτήριό τους στο τέλος Ιουνίου, όπως θα συμβεί και σε πολλά άλλα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της χώρας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ