Γνωρίζοντας τα Νάια, τους αγώνες για τον Δία

atlitis dodoni

atlitis dodoniΤο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, οργανώνει το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 εκδηλώσεις με τίτλο ΝΑΪΑ ΔΩΔΩΝΗΣ – ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ.

Το πρωί (09:30-13:30) θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης Επιστημονική Συνάντηση με έξι ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες (Pierre Cabanes, Κωνσταντίνα Γραβάνη, Κωνσταντίνος Ζάχος, Νικόλαος Κατσικούδης, Κωνσταντίνος Σουέρεφ, Σωτήριος Τσέλικας), οι οποίες αφορούν στους Νάιους Αγώνες της Δωδώνης κατά την αρχαιότητα.

Στο τέλος, θα αποδοθεί τιμή στον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Αρχαιότητας του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre κ. Pierre Cabanes, για τη συμβολή του στην έρευνα των Ναΐων Αγώνων της Δωδώνης.

Παράλληλα, θα προβληθούν δύο σύντομες ψηφιακές ταινίες για την Αρχαία Δωδώνη.

Το απόγευμα στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης θα πραγματοποιηθούν σύγχρονα αγωνίσματα που παραπέμπουν στους Νάιους Αγώνες στο αρχαίο στάδιο (18:30-20:00) και αμέσως μετά ελληνική μουσική από τον «Λύραυλο» και την Αντιγόνη Κατσούρη με παραδοσιακά και αρχαιοελληνικής έμπνευσης όργανα στο αρχαίο θέατρο (20:30-21:30).

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ