Γιόρτασε στα Γιάννινα τα εκατοστά του γενέθλια!

GENETLIA1

GENETLIA1Ο Λουτφού Καραντάγ γεννήθηκε το 1914 στα Γιάννενα και ήταν 10 χρόνων την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών.

Πέρασαν πολλά χρόνια για να μπορέσει να επιστρέψει στον τόπο όπου έζησε η οικογένειά του και πέρασε την παιδική του ηλικία.

Σήμερα μαζί με δεκάδες φίλους του από τη γείτονα χώρα, βρέθηκε στο δημαρχείο Ιωαννίνων.

GENETLIA2

Ήταν η μέρα των γενεθλίων του.

Στη ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου, παρουσία του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, έσβησε τα κεράκια της τούρτας και δέχθηκε τις ευχές όλων για τα εκατό χρόνια ζωής που συμπλήρωσε.

Τα τελευταία χρόνια το δημαρχείο των Ιωαννίνων έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν πολλαπλές επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη και σημαντικές συναντήσεις με Δημάρχους και ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, Προέδρους επιμελητηρίων και Ενώσεων αλλά και τον Σύλλογο Ανταλλαγέντων της Λωζάννης.

«Στη προσπάθειά μας να αναπτύξουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας είχαμε συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Turkish Airlines και τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας (TURSAB) με τους οποίους συνεργαζόμαστε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνουν πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και να οργανωθούν τουριστικά πακέτα στη περιοχή μας. Έχουμε επίσης υποστηρικτή στην όλη διαδικασία τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα τον κ. Kerim Uras ο οποίος έχει επισκεφτεί δύο φορές την περιοχή μας και συμβάλλει θετικά προς αυτή τη κατεύθυνση.

Δυστυχώς όσον αφορά τις πτήσεις δεν έχει προχωρήσει το θέμα όχι εξ’ αιτίας των Τουρκικών αερογραμμών αλλά εξ’ αιτίας των Ελληνικών Υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας. Για το θέμα αυτό έχουμε ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια ο όποιος ενδιαφέρεται προσωπικά για την επίλυση του θέματος», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ