Γιορτή τσίπουρου στη Στρατίνιστα Πωγωνίου

tsipouro fresko

tsipouro freskoΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου διοργανώνει την 29η Γιορτή Τσίπουρου, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις έξι το απόγευμα.

«Η σημασία της παραγωγής τσίπουρου υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτελούσε και αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης. Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Στρατίνιστας δικαίως αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί εδώ, στη Στρατίνιστα πρώτοι συλλάβαμε την ιδέα της Γιορτής του Τσίπουρου και κατόπιν ακολούθησαν πολλοί άλλοι.

Έτσι, την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος μας, για 29η χρονιά. Απώτερος στόχος είναι να ξαναζωντανέψουμε τη ζωή στο χωριό μας όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου – Αδελφότητας, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο γλέντι που το συνοδεύει», σημειώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1ο) Διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου, μετά από την επιλογή της κριτικής επιτροπής. Ακολουθεί η βράβευση των τριών πρώτων.

2ο) Παραδοσιακά φαγητά και άφθονο τσίπουρο!

3ο) Χορό, μέχρι το πρωί, με κλαρίνα !

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ