Για τον Αώο… Και αγώνας ορεινής ποδηλασίας

OREINH PODHLASIAΑγώνας ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, (mountain bike marathon, point to point), στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βωβούσα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/08/2013 (εκκίνηση 08:30 π.μ.) με την ονομασία «Protect Aoos MTB Ultra».

Στόχοι των διοργανωτών είναι:
Η διατήρηση του περιβάλλοντος της περιοχής και η προαγωγή δραστηριοτήτων όπως ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η ποδηλασία. Η μετεξέλιξη της περιοχής, σε τόπο προετοιμασίας ποδηλατών βουνού, που θα ωφελήσει τους αθλητές, θα ευεργετήσει και θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγορίου.

Η διαδρομή διέρχεται εντός των ορίων και ενίοτε και των οικισμών, των κάτωθι οικισμών του Ανατολικού Ζαγορίου: Βωβούσα, Λάιστα, Ηλιοχώρι, Βρυσοχώρι, Γυφτόκαμπος, Μακρίνο, Καστανώνας, Δόλιανη, Γρεβενήτι, Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, βρίσκεται συνεχώς εντός δάσους, (κυρίως μαύρης πεύκης, οξιάς, ελάτης), καλύπτει υψομετρική διαφορά περίπου 3.500m ανάβασης και 3400m κατάβασης ενώ τα συνολικά η διαδρομή καλύπτει 120km με τα αρχικά 2.700m ως προεκκίνηση σε άσφαλτο . Συνολικά μαζί με την προεκκίνηση τα ασφάλτινα χιλιόμετρα ανέρχονται σε 12 καλύπτοντας το 10% της συνολικής απόστασης.
Στα δύο άκρα της διαδρομής Βωβούσα και Φλαμπουράρι θα λειτουργήσουν Ιατρεία. Στο μεν Φλαμπουράρι την ημέρα του αγώνα και στην Βωβούσα από την Παρασκευή το απόγευμα για να καλύψει τυχών ανάγκες αθλητών και επισκεπτών, με δυνατότητα όχι μόνο πρώτων βοηθειών, αλλά και συντηρητικής αποκατάστασης καταγμάτων, συρραφής θλαστικών τραυμάτων, χορήγησης ενδοφλέβιων υγρών κ.λ.π..

Η διοργάνωση θα καλύπτεται από 4 Ιατρούς, (2 στα ιατρεία και 2 στη διαδρομή) και από 2 συνεργεία τεχνικής υποστήριξης, (1 στην αφετηρία (Βωβούσα) και 1 στο 71ο km στον σταθμό της Δόλιανης. Υπολογίζεται να καλύπτονται από εθελοντές 10-12 σημεία ελέγχου και τροφοδοσίας με δυνατότητα παροχής και πρώτων βοηθειών.
Πληροφορίες για την διαδρομή των 120 km: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ztcfwmiimufdmufl

Σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες της περιοχής.
O αγώνας τουλάχιστον την πρώτη χρονιά θα είναι ανοιχτού, (open), χαρακτήρα αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής και διεθνούς Ομοσπονδίας.
Οι συμμετοχές στα 120km προδιαγράφουν έναν πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της MTB μεγάλης απόστασης του 2012 Ηλίας Περικλής τιμά την διοργάνωση με την παρουσία του στην εκκίνηση. Άλλα ονόματα που φιγουράρουν στην λίστα συμμετοχών είναι ο Βασίλης Κρομμύδας πρωταθλητής τριάθλου πέραν της 20ετίας με ολυμπιακή συμμετοχή, οι διεθνείς ποδηλάτες Πέτρος Τυρολόγος, Ιωάννης Σκορδάς, Παναγιώτης Σκυλοδήμος, Κώστας Συμελίδης, Βασίλης Κουγιούμης, Λεωνίδας Γεωργιάδης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ