Για δέστε τον Μαράντο… σε τι ανάπτυξη προβαίνει….

ATE AGROTESΜετά την πανθομολογούμενη επιτυχή εκποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ βάζει τις βάσεις για ένα ακόμα… success story!

Αυτή τη φορά, ετοιμάζεται να εκποιήσει και με συνοπτικές διαδικασίες την αγροτική γη της χώρας!

Ο ίδιος άνθρωπος που αρνήθηκε να χορηγήσει στο κοινοβούλιο τη σύμβαση ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗ, επικαλούμενος… κάποιο σύμφωνο εμπιστευτικότητας, δεν έχει κανένα δισταγμό, όταν πρόκειται να χορηγήσει τα στοιχεία χιλιάδων δανειοληπτών της πρώην ΑΤΕ σε εισπρακτικές εταιρείες.

 

Αυτό προκύπτει από επιστολή που υπογράφει ο εν λόγω κύριος και έχει ήδη αποστείλει σε χιλιάδες αγρότες με την οποία τους απειλεί ότι αν εντός 10(!!!) ημερών δεν εξοφλήσουν το δάνειό τους, θα εκχωρήσει τα στοιχεία τους σε εισπρακτικές οι οποίες πλέον θα είναι αρμόδιες για την… “διαπραγμάτευση” και την είσπραξή τους!

Πρόκειται ακόμα και για δάνεια που παρουσίαζαν ολιγοήμερη καθυστέρηση ή και για οφειλές για τις οποίες οι δανειολήπτες είχαν ήδη υποβάλλει αίτηση ευνοϊκότερου διθακανονισμού, αλλά η ίδια η ΑΤΕ δεν πρόλαβε, πριν τεθεί σε εκκαθάριση να ρυθμίσει.

Κι έτσι τώρα οι αγρότες, εξ’ αιτίας της ολιγωρίας (???) αυτής απειλούνται αφ’ ενός με κατάσχεση των ποσών των επιδοτήσεων που δικαιούνται, οδηγούμενοι έτσι σε οικονομικό αδιέξοδο και εξαθλίωση και αφ’ ετέρου με πλειστηριασμό των υποθηκευμένων ακινήτων τους, δηλαδή με ξεπούλημα της αγροτικής γης της χώρας μας!

Στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, εκτός από τα 10.000 φυσικά πρόσωπα κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, έχουν μεταφερθεί:

– Περί τις 5.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

– Περίπου 600 συνεταιριστικές οργανώσεις οι περισσότερες των οποίων λειτουργούν και εξυπηρετούν τους παραγωγούς-μέλη τους.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων που μεταφέρθηκε στην εκκαθάριση υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ