Για ένα κορίτσι από τα Γιάννινα το προεδρικό αεροπλάνο

aeroskafos proediko

aeroskafos proedikoΓια ένα κοριτσάκι που η οικογένειά της κατάγεται από τα Γιάννινα κινητοποιήθηκε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Η κινητοποίηση αυτή, ήταν καθοριστική για τη ζωή της 12χρονης Δέσποινας, η οποία έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο Ανόβερο για χειρουργική επέμβαση.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ευχαρίστησε δημόσια τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο είχε τηλεφωνήσει πριν λίγες ημέρες ώστε να συμβάλλει για την συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Έτσι «το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να γίνει η επείγουσα διακομιδή της μικρής Δέσποινας από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Η 12χρονη Δέσποινα έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και έχει προγραμματισμένο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Ανόβερο.

Η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων ήταν άμεση, συνεχής και συντονισμένη με κύριο μέλημα να βρεθεί η ασφαλέστερη λύση για να ταξιδέψει η μικρή. Κάτω από την πίεση του χρόνου και των έντονων συναισθημάτων, τη λύση έδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού παραχωρώντας το αεροσκάφος της Προεδρίας για να φτάσει η Δέσποινα στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ