Γιατροί και φαρμακοποιοί δίπλα στους πρόσφυγες

FOTO KATSIKA5

FOTO KATSIKA5

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας μετά την εγκατάσταση προσφύγων στα στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, αποφάσισε από κοινού με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πρέβεζας να αναπτύξει ένα πρόγραμμα δράσης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ατόμων αυτών τόσο σε αρχικό στάδιο αλλά και σε επόμενη φάση και για όσο διάστημα θα είναι αναγκαία η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και επειδή οι σύλλογοί μπορούν να καλύψουν εθελοντικά τις ιατρικές ανάγκες αλλά δεν διαθέτουν ούτε το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό ούτε οικονομικούς πόρους, απευθύνθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και του Π.Ι.Σ. στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την εγκαθίδρυση μιας συνεργασίας η οποία θα μπορέσει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Αντιστοίχως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πρέβεζας ήρθαν σε επαφή με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας άρχισε επικοινωνία και με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την παροχή βοήθειας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ