Γιατί πηγαίνουν στις ΜΚΟ για τα χρήματα για τους πρόσφυγες

kouloglou s

kouloglou s

Με όρους… τρίτου κόσμου αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κοινοτικά όργανα την Ελλάδα…

Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος όπου το μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών κονδυλίων για τους πρόσφυγες κατευθύνεται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται στους περισσότερους καταυλισμούς.

Τα κονδύλια προέρχονται από το Ταμείο της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Από τα Γιάννινα και τον καταυλισμό του Κατσικά, όπου βρέθηκε, ο κ. Κούλογλου απάντησε σχετικά με την χρηματοδότηση των ΜΚΟ.

«Η Επιτροπή Ανάπτυξης, διέθετε τα κονδύλια του Ταμείου σε χώρες του τρίτου κόσμου. Για να αποφευχθούν φαινόμενα διαφθοράς, δεν τα έδινε ποτέ στις κυβερνήσεις, αλλά σε ΜΚΟ και σε ανεξάρτητους θεσμούς.

Τώρα το πρόβλημα βρίσκεται σε μία χώρα της Κοινότητας. Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αυτό, όμως για να γίνει χρειάζεται χρόνος και διαδικασίες. Δυστυχώς και στην Ευρωπαική Ένωση η γραφειοκρατία είναι μεγάλη», σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στον Κατσικά και υπογράμμισε την ανάγκη να υλοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ