Γιατί δεν δημοσιοποιείται η ιδιόχειρη διαθήκη του Μητροπολίτη Θεόκλητου

TEOKLHTOS TEOFANEIA

TEOKLHTOS TEOFANEIA

Έντονο προβληματισμό αλλά και σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ενάμισι χρόνο μετά το θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, η διαθήκη του δεν έχει δημοσιοποιηθεί, με αποκλειστική ευθύνη της Μητρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο Κυρός Θεόκλητος και το οποίο είχε συγγράψει λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Αμέσως μετά τον θάνατό του, αναγνώσθηκε από συνεργάτες του, παρουσία αρκετών κληρικών αλλά και των συγγενών του εκλιπόντος.

Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ιεραρχών που φεύγουν από τη ζωή συνηθίζεται η δημοσιοποίηση της διαθήκης τους.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι ήταν επιθυμία και του ίδιου του μακαριστού μητροπολίτη αλλά και της οικογένειάς του.

Με την διαφορά ότι η Μητρόπολη μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει χωρίς να υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Μακαριστός Θεόκλητος εξέφραζε την επιθυμία να δοθεί μία πλήρης ιερατική στολή στους αρχιμανδρίτες.

Οι καταθέσεις και οι μετοχές που είχε, αποτελούν τα μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία και η διαθήκη ανέφερε να παραμείνουν στην Μητρόπολη Ιωαννίνων καθώς προέρχονταν από τους μισθούς του.

Είναι απορίας άξιον λοιπόν, γιατί η Μητρόπολη εξακολουθεί ακόμη και τώρα να μην δημοσιοποιεί την διαθήκη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν διάφορες φήμες.

Η δημοσιοποίηση άλλωστε που αποτελεί και επιθυμία της οικογένειας του Μακαριστού Θεόκλητου, θα αποτελέσει δικαίωση για την ίδια αλλά και για τη μνήμη ενός δεσπότη που υπηρέτησε την περιοχή για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ