Γιαννούλης- Μιχελάκης… Καμία σύγκλιση για τα σκουπίδια της Λευκάδας

ellino xita

ellino xitaΤην καθολική άρνηση των αιρετών της Ηπείρου να δεχθούν απορρίμματα από την Λευκάδα μετέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Στάθης Γιαννούλης στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλειο Μιχελάκη.

Το ζήτημα παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας κρατώντας σε εγρήγορση τους δημάρχους της Ηπείρου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής και σχεδόν μία βδομάδα μετά την υπογραφή της απόφασης η Λευκάδα να δείχνει έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Στάθης Γιαννούλης και Βασίλης Μιχελάκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και τεχνικών, όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία για την κατάσταση στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Στόχος της Διοίκησης του ΠΕΣΔΑ είναι να πειστεί η Αποκεντρωμένη ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μεταφορά απορριμμάτων κι αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα αυτή της Πάλαιρου.

Βέβαια ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι η απόφαση από την στιγμή που υπογράφηκε είναι σε ισχύ αλλά άφησε ανοιχτό το περιθώριο να υπάρξει και τροποποίησή της.

Ωστόσο δεν έδειξε να συμμερίζεται το επιχείρημα των δημάρχων της Ηπείρου ότι οι ΧΥΤΑ δεν έχουν πολλές αντοχές, σημειώνοντας ότι αν υπήρχε πρόβλημα στα κύτταρα της περιοχής δεν θα έβγαινε μια τέτοια απόφαση.

«Κακώς προκλήθηκε τέτοια ένταση, η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίζει ζητήματα με βάση την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Εάν υπήρχε πρόβλημα στα κύτταρα της Ηπείρου δεν θα έβγαινε η απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Ο ΠΕΣΔΑ Ηπείρου όταν μιλά για τροποποίηση της απόφασης, εννοεί ουσιαστικά την ακύρωσή της, καθώς αφενός η μεταφορά απορριμμάτων από την Λευκάδα θα μειώσει τα περιθώρια αντοχών στους ΧΥΤΑ, αφετέρου θα προκαλέσει αντιδράσεις και στις τοπικές κοινωνίες.

«Εμείς είπαμε όχι και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις όποιες συνέπειες», επανέλαβε ο κ. Γιαννούλης και μετά την συνάντηση με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ