Γιαννιώτικο «αντάρτικο» στις εκλογές της ΠΕΔ…

AEKLOGES 14Εκ του μη όντος ζητήματα ανακύπτουν στο γαλάζιο στρατόπεδο κι έρχονται να περιπλέξουν τη διαδικασία εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΕΔ και αντιπροσώπων στην ΚΕΔΕ.

Ζητήματα τα οποία έχουν φτάσει ήδη στην Αθήνα, η οποία αναμένεται άμεσα να διαμηνύσει πως το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος….

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν στην πέμπτη κατά σειρά συνάντηση, των δημάρχων που έχουν εκλεγεί και προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και των επικεφαλής αντιπολιτεύσεων με την ίδια πολιτική καταβολή, παρουσιάστηκε κι ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας με την δημοτική του ομάδα.

 

Μέσα σε λίγα λεπτά οι Γιαννιώτες τορπίλισαν το κλίμα διαμαρτυρόμενοι αφενός μεν ότι αγνοήθηκαν από τη διαδικασία και αφετέρου ότι δεν μετέχουν σε ειλημμένες αποφάσεις.

Φυσικά, ήταν πολύ εύκολο να αποδειχθεί ότι ουδέποτε είχαν αγνοηθεί, απλά στις προηγούμενες προσκλήσεις οι ίδιοι είχαν επιλέξει να μην ανταποκριθούν.

Το γεγονός αυτό έφερε σε δύσκολη θέση ακόμη και δημοτικούς συμβούλους του Νίκου Γκόντα.

Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν ολοφάνερες οι προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων εκ των δημοτικών συμβούλων των Ιωαννίνων, οι οποίες μάλιστα έμπαιναν στο τραπέζι και ως αδιαπραγμάτευτες.

Κάποιος εξ αυτών ήθελε την προεδρία της ΠΕΔ κι άλλος επιθυμούσε τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Όταν τους προτάθηκε να μείνουν στη συνάντηση και να συζητηθούν όλα από μηδενική βάση, εκείνοι επέλεξαν την αποχώρηση…. Κι όλα αυτά όταν οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου είχαν συμφωνήσει ότι μία θέση στο ΔΣ της ΠΕΔ θα πρέπει να ανήκει στα Γιάννινα και στο πρόσωπο που θα επιλεγεί από την παράταξη του Νίκου Γκόντα.

Με δεδομένο ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για συστράτευση δυνάμεων στην παράταξη «Ανατροπή για την Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον κ. Πατούλη που θα διεκδικήσει και την προεδρία της ΚΕΔΕ, η Αθήνα διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί κανενός είδους αντάρτικο.

Κι αυτό αναμένεται να γίνει απολύτως σαφές και ξεκάθαρο τις επόμενες ώρες, καθώς προγραμματίζεται μία ακόμη συνάντηση των γαλάζιων αυτοδιοικητικών της Ηπείρου, για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ