Γιάννινα όπως Χαλκιδική… Τζουμέρκα, Σούλι και Ζάλογγο όπως Χίος και Κέρκυρα…

AITALOMIXLHΓια έναν ακόμη παγωμένο χειμώνα ετοιμάζονται οι κάτοικοι της Ηπείρου καθώς ακόμη λιγότερα αναμένεται να είναι τα νοικοκυριά που θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Παρά τη μικρή μείωση στο φόρο κατανάλωσης, το πετρέλαιο παραμένει ακριβό, με δεδομένη την οικονομική αφαίμαξη που έχουν υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αλλά και τους υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Το πρόβλημα για την Ήπειρο, με τον βαρύ και μεγάλο σε διάρκεια χειμώνα είναι τεράστιο.

 

Άλλωστε ποιος δεν θυμάται τις παρισινές εικόνες της πόλης των Ιωαννίνων όταν για πολλές μέρες και νύχτες παρέμενε τυλιγμένη στην αιθαλομίχλη.

Μέτρο που μπορεί να ανακουφίσει τα νοικοκυριά είναι αυτό του επιδόματος θέρμανσης.

Όμως με βάση την κατάταξη που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια ο Νομός Ιωαννίνων παραμένει στη Β’ Ζώνη, εκεί που βρίσκεται η Χαλκιδική, ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τους κατοίκους της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας που περιλαμβάνονται στην Γ’ Ζώνη και εξισώνονται με τη Χίο, την Εύβοια και την Λευκάδα.

Ένα νοικοκυριό λοιπόν στο Σούλι, το Ζάλογγο ή το Αθαμάνιο, δικαιούται το ίδιο ακριβώς επίδομα με εκείνο που θα εισπράξει κι ένα νοικοκυριό στα παράλια της Χίου!

Το πρόβλημα επανέρχεται με ένταση στην επικαιρότητα. Το αίτημα για αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το επίδομα θέρμανσης είναι καθολικό και φυσικά πρέπει να διεκδικηθεί από το σύνολο των τοπικών φορέων, όπως και από το σύνολο των βουλευτών της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ