Γερμανικές αποζημιώσεις διεκδικεί το Ζαγόρι

GREBENITIΣτη συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να διεκδικηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγορίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή θα σταλεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με πρόσωπα και φορείς που ασχολούνται ήδη με το θέμα, για την προώθησή του και για περαιτέρω ενέργειες.

Στην περιοχή του Ζαγορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου, υπήρξαν 700 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και περισσότερα από δυόμισι χιλιάδες σπίτια κατεστραμμένα. «Είναι υποχρέωσή μας να το υπενθυμίζουμε και ένας επιπλέον λόγος είναι να καταγραφούν επιπλέον οι αριθμοί και να υπογράψουν το αίτημα διεκδίκησης των αποζημιώσεων και οι απόγονοι των θυμάτων. Να αντιληφθούν οι Γερμανοί, ότι δεν τους χρωστάμε, αλλά μας οφείλουν πολύ περισσότερα», σημειώνει ο κ. Παπαναστασίου.

 

Αρκετά από τα χωριά του Ζαγορίου έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά, καθώς οι Γερμανοί κατακτητές έκαψαν εκατοντάδες σπίτια και εκτέλεσαν πολίτες ενώ η  πρώτη Κυριακή του Ιουλίου είναι “Ημέρα Μνήμης” για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ