Γενική Συνέλευση των Κτηνοτρόφων της Ηπείρου

DODONI7Την στάση που θα πρέπει να κρατήσουν απέναντι στην βιομηχανία με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για την τιμολογιακή πολιτική στο γάλα θα συζητήσουν αύριο στην γενική τους συνέλευση οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου που παραδίδουν προϊόν στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη Α.Ε. «Αν δεν υπάρξει πίεση και μάλιστα πολιτική πίεση δύσκολα θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Η κατάσταση στον κλάδο είναι πολύ δύσκολη. Κάποιοι μάλιστα εκμεταλλεύονται και τις καταστάσεις μετά τις εξελίξεις με την ΑΓΝΟ», αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Μιχάλης Τζίμας. Η Γενική Συνέλευση των κτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθεί στο Λούρο.

Και προσθέτει: «Το χειρότερο σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μας είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα θετικό στον ορίζοντα». Υπενθυμίζουμε ότι οι τιμές που θα ισχύσουν και για φέτος, είναι το 1,02 το κιλό για το πρόβειο, 0,58 για το γίδινο και 0,4505 για το αγελαδινό γάλα.

 

Επίσης η διοίκηση δεν θα δώσει πριμ εκκαθάρισης, θεωρώντας ότι αυτό έχει καταργηθεί από πέρυσι. Να επισημανθεί ότι επίσης σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα καταβληθούν οι προκαταβολές, 50% στο τέλος Ιανουαρίου και 50% με τρίμηνη επιταγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ