Β. Μειμαράκης: Κατηγορηματικό όχι στο ντιμπέιτ… Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση

gmeimarakis2

gmeimarakis2Ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκάθαρες απαντήσεις προς τα εσωτερικά μέτωπα περιελάμβανε η ομιλία του Βαγγέλη Μειμαράκη, το βράδυ του Σαββάτου στα Γιάννινα.

Ο κ. Μειμαράκης, μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ξεκαθάρισε ότι δεν πάρει μέρος σε καμία τηλεοπτική αναμέτρηση με τους συνυποψηφίους του, θεωρώντας ότι τα ντιμπέιτ είναι για όσους βρίσκονται σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.

gmeimarakis1«Τα ντιμπέιτ έχουν χαρακτηριστικά αντιπαράθεσης και αντιπαράθεση κάνουμε με τους αντιπάλους μας, όχι μεταξύ μας… Εγώ δεν θα μετέχω σε διαδικασίες που μπορούν να φέρουν τραύματα τα οποία δύσκολα μπορούν να επουλωθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Χρησιμοποιώντας σκληρό κομματικό λόγο, κατέθεσε τις ενστάσεις του για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εκλογές όπου δεν έχουν αποσαφηνισμένο εκλογικό σώμα.

Αναφέρθηκε σε όλους τους προέδρους του κόμματος από την ίδρυσή του και τόνισε ότι αν ο ίδιος εκλεγεί δεν πρόκειται να αλλάξει το όνομα της Νέας Δημοκρατίας ενώ στο πρώτο συνέδριο θα επαναφέρει τον πυρσό.

Δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε κανέναν από υπόλοιπους υποψηφίους, ωστόσο υπήρξαν αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις.

gmeimarakis3«Εγώ δεν μετέχω σε μάχη γενεών αλλά σε μάχη ιδεών» είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε με έμφαση πως «αν υπήρχε τόση κινητικότητα στη Νέα Δημοκρατία πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τότε το ποσοστό της θα ήταν σίγουρο υψηλότερο».

Κάλεσε δε τους Νεοδημοκράτες να περιφρουρήσουν τη διαδικασία και να επιλέξουν υποψήφιο με κριτήρια, όπως ποιος μπορεί να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στη νίκη, ποιος μπορεί να την κρατήσει ενωμένη, ποιος μπορεί να δώσει τη μάχη μέσα στη Βουλή απέναντι στον κ. Τσίπρα.

Από τα Γιάννινα, ο κ. Μειμαράκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα σκληρά αντιλαικά μέτρα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου, οι οποίοι με τις υποσχέσεις τους εξαπάτησαν το λαό.

Χαρακτήρισε επικίνδυνο τον κ. Τσίπρα, μάλιστα τόσο επικίνδυνο όσο όταν έλεγε όχι σε όλα.

Επικίνδυνο όμως χαρακτήρισε και τον Υπουργό Παιδείας με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, από τον οποίο ζήτησε να ανακαλέσει ή να αλλάξει υπουργείο.

Ο κ. Μειμαράκης υπεραμύνθηκε των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας, το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζοντας ότι είχαν στο επίκεντρό τους τη σωτηρία της χώρας.

Τέλος υποστήριξε την ανάγκη επανίδρυσης των τοπικών οργανώσεων, ενίσχυσης του κομματικού μηχανισμού και ανοίγματος στη κοινωνία ώστε η Νέα Δημοκρατία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ