Β. Κεγκέρογλου στα Γιάννινα: Δεσμεύσεις για τους ασφαλισμένους- ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ

KEGKEROGLOY

KEGKEROGLOYΤο πρώτο φως για λύση στο οξύτατο πρόβλημα των ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών που σήμερα αδυνατούν να έχουν οποιαδήποτε πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα δόθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Το πρόβλημα των ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αναλύθηκε με ένταση στη σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο και διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

Εκτός από τον Υφυπουργό Εργασίας μετείχαν οι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης κα Μιχάλης Κασσής, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, η διοίκηση του Επιμελητηρίου κα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Σωτήρης Χορέβας.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υφυπουργός έκανε δύο ανακοινώσεις, η εφαρμογή των οποίων θα αποδείξει αν αποτελούν και την λύση στο έντονο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Η πρώτη είναι η αλλαγή στους κανόνες έκδοσης βιβλιαρίου ανασφάλιστου όπου θα ενταχθούν οι επαγγελματίες που αδυνατούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια στο ταμείο τους και έχουν άμεση ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Γα το ίδιο θέμα και γα πιο μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση θα εξεταστεί το ποσοστό της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ωσότου ο ασφαλισμένος κάνει ρύθμιση των υποχρεώσεων του.
Η δεύτερη ανακοίνωση που έκανε ο Υφυπουργός αφορά στην καταβολή των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, η οποία από το φθινόπωρο θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση. Ανοιχτό άφησε επίσης το θέμα των κλιμακίων ασφαλιστικής κάλυψης όπως και των βελτιωτικών κινήσεων για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων.

«Είχαμε μία πολύ αποδοτική συνεργασία με το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία, τους βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο της πόλης προκειμένου να δούμε πως μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η ύφεση και η ανεργία είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας…» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη σύσκεψη που έγινε και δεσμεύτηκε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων.

«Φεύγω με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Χορέβας συμπληρώνοντας πως υπάρχουν καυτά ζητήματα για την αντιμετώπιση των οποίων δεν απαιτούνται χρήματα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος από την πλευρά του, σημείωσε ότι η αδυναμία υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ζήτημα που απειλεί την κοινωνική συνοχή και με θεσμική αδυναμία παρέμβασης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ