Β. Γκουρογιάννης: Κόκκινο στην πράσινη γραμμή

PRASINH GRAMMHΤο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέως Βασίλη Γκουρογιάννη, καθώς και παρουσίαση του μυθιστορήματός του με τίτλο «Κόκκινο στην πράσινη γραμμή» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος είναι μια ομάδα βετεράνων του πολέμου στην Κύπρο το 1974, οι οποίοι επιστρέφουν στα πεδία των μαχών πάνω από τριάντα χρόνια μετά.

 

Ο Βασίλης Γκουρογιάννης στήνει ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα για τον αγνοημένο αυτό πόλεμο. Το μυθοπλαστικό υλικό του βιβλίου έχει βασιστεί σε μαρτυρίες Ελλήνων και Τούρκων βετεράνων που συμμετείχαν στα γεγονότα.

Ο Βασίλης Γκουρογιάννης γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Γρανίτσα Ιωαννίνων.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και εργάζεται από το 1977 ως δικηγόρος.

Το ντεμπούτο του στο κόσμο της συγγραφής και της ποίησης έγινε το 1985 με την έκδοση της ποιητικής του συλλογής με τίτλο «Από φωτογραφία βουνού». Η καριέρα του συνεχίστηκε αποτελούμενη από μια γκάμα αφηγημάτων, συλλογές διηγημάτων και μυθιστορήματα.

Για το έργο και το βιβλίο του συγγραφέα θα μιλήσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεωργία Λαδογιάννη και ο Βασίλης Γκουρογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ