Βροχή τα κατασχετήρια σε εμπόρους της Ηγουμενίτσας

KATASXETHRIO

KATASXETHRIOΆνω κάτω έχει γίνει ο εμπορικός κόσμος της Ηγουμενίτσας, ο οποίος πέραν των καθημερινών προβλημάτων που έχει, καλείται τώρα να αντιμετωπίζει τα κατασχετήρια του ΟΑΕΕ.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια ήδη έχουν φτάσει από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για ληξηπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τον Οργανισμό και ήδη αυτό έχει σημάνει συναγερμό μεταξύ όλων….

Σύμφωνα με το ειδοποιητήριο οι οφειλέτες έχουν περιθώριο 20 (!!!) ημερών να προβούν σε εξόφληση ποσών που ξεκινάνε από τις 5000 ευρώ και μπορεί να φτάνουν και στις 50000.

 

Η εξέλιξη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον εμπορικό κόσμο της περιοχής αφού θεωρείται πως η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών, την τελευταία 4ετία δεν καταφέρνει να πληρώσει τα ασφάλιστρα τα οποία φτάνουν ή και υπερβαίνουν το ποσό των 5000 ευρώ ετησίως.

Τα τρία πρώτα ειδοποιητήρια έφτασαν την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προηγηθεί και δύο κατασχέσεις ακινήτων το προηγούμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι ήδη στη Θεσπρωτία υπάρχει και λειτουργεί σύλλογος ασφαλισμένων- ανασφάλιστων ΟΑΕΕ ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει και δικαστική διερεύνηση των περιπτώσεων αυτών αλλά και υποβολή μαζικών αγωγών για την αναστολή των μέτρων είσπραξης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ