Βραδινή επιχείρηση για την κοπή φοίνικα

FOINIKA1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε πλήρη κινητοποίηση βρέθηκαν τα συνεργεία του δήμου Πρέβεζας και η Πυροσβεστική προκειμένου να κόψουν κι να απομακρύνουν έναν μεγάλο φοίνικα, ο οποίος είχε πάρει επικίνδυνη κλήση και ήταν έτοιμος να καταρρεύσει.

Ο φοίνικας, στην οδό 21ης Οκτωβρίου, βρίσκονταν έξω από παραδοσιακή ταβέρνα. Οι ιδιοκτήτες της διαπίστωσαν ότι άρχισε να γέρνει και αμέσως ενημέρωσαν το δήμο.

FOINIKA2Συνεργεία που κλήθηκαν από το δήμο έπιασαν αμέσως δουλειά ενώ στο σημείο βρέθηκε η πυροσβεστική με ένα όχημα και τον διοικητή της Θεόδωρο Βαρδή όπως και η τροχαία η οποία διέκοψε την κυκλοφορία.

FOINIKA3Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας Παύλο Σαραμπασίνα ο οποίος δίνει παντού το παρών, γίνονται καθημερινά προσπάθειες από τον Δήμο έτσι ώστε να εντοπιστούν και να απομακρυνθούν όλοι οι άρρωστοι φοίνικες που σε πολλές περιπτώσεις είναι και επικίνδυνοι για τους πολίτες, λόγω της θέσης που βρίσκονται.

FOINIKA4Τις προηγούμενες μέρες κόπηκαν οι φοίνικες που για χρόνια βρίσκονταν στην πλατεία στα δικαστήρια, στην Νεάπολη, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

Το περίεργο με τον συγκεκριμένο φοίνικα ήταν το γεγονός ότι αυτός δεν είχε δείξει σημάδια ότι είχε προσβληθεί από το σκαθάρι, αφού στην κορυφή του έδειχνε να είναι υγιής. Όμως το σκαθάρι κατά ένα περίεργο τρόπο τον είχε καταστρέψει από την βάση του όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί.

FOINIKA5Είχε σαπίσει από την βάση του…

Το σκαθάρι είχε φάει όλο το εσωτερικό από κάτω…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ