Βραβεύτηκαν οι πρώτοι στην ανακύκλωση..

anakiklosi brabeio1

anakiklosi brabeio1«Οι μαθητές δίνεται το παράδειγμα της συμπεριφοράς μας απέναντι στο δημόσιο χώρο, του σεβασμού στο περιβάλλον, της αγάπης και της φροντίδας για την πόλη μας», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, καλωσορίζοντας στην Τελετή Απονομής Επάθλων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, που πρωτεύσαν στο διαγωνισμό της Μεγάλης Γιορτής Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Δημήτριος Κατηρτσίδης, ζήτησε από τα παιδιά να γίνουν αυτά «οι δάσκαλοι» που θα παραδώσουν μαθήματα στους μεγαλύτερους.

Οι “Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές” στους Δήμους όλης της χώρας, οργανώθηκαν από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” σε συνεργασία με τους Δήμους και τελούσαν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Α1 Τμήμα του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, πρώτευσε ανάμεσα σε όλα τα σχολεία των Ιωαννίνων και ήρθε 2ο σε όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές του Α1 συγκέντρωσαν 32.503 (πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες) συσκευασίες για ανακύκλωση και είναι χαρακτηριστικό ότι τις μισές περίπου συσκευασίες (14.000) συγκέντρωσε ένας μαθητής του τμήματος.

Σε όλα τα παιδιά ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος παρέδωσαν από ένα Tablet , που είναι τα δώρα που δίνει η “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”.

«Τα δώρα είναι μια επιβράβευση όμως αυτό που έχει την πιο μεγάλη σημασία είναι η συμμετοχή. Το σχολείο δεν κάνει μόνο καλούς μαθητές αλλά καλύτερους πολίτες. Συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς που παρακίνησαν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών να συμμετέχουν. Δεν το λέω ως παράπονο ή ως μομφή αλλά ως προτροπή. Γιατί ως κοινωνία στην Ελλάδα έχουμε ένα έλλειμμα σε ότι αφορά στο πως συμπεριφερόμαστε στο δημόσιο χώρο. Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το παράδειγμα σε όλους μας, για να υιοθετήσουμε συμπεριφορές σεβασμού στο περιβάλλον», είπε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του σχολείου, Κώστας Καμπέρης, μίλησε για την μεγάλη συμμετοχή των μαθητών του και για το ότι στέλνουν με τη δράση τους το μήνυμα πως «η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής». Μάλιστα προέτρεψε όλους τους Γιαννιώτες «να αξιοποιήσουμε τους κάδους ανακύκλωσης που έχει τοποθετήσει ο Δήμος σε όλη την πόλη».

Το Ε2 Τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επέστρεψε 29.306 (πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες) συσκευασίες για ανακύκλωση, ήταν ο 2ος Νικητής του διαγωνισμού και σε όλους τους μαθητές του τμήματος απονεμήθηκε ως Έπαθλα MP4 music player.

Τα παιδιά με χειροκροτήματα και φωτογραφίες πανηγύρισαν τη νίκη τους και έβαζαν στοιχήματα για ακόμη μεγαλύτερη … απόδοση του χρόνου.

Το Α4 Τμήμα του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας, που επέστρεψε 16.872 (πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες) συσκευασίες για ανακύκλωση, ήταν ο 3ος Νικητής ανάμεσα στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών και όλοι οι μαθητές κέρδισαν από ένα MP3 music player

Ειδικό βραβείο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Ανακύκλωσης δόθηκε και σε όλους τους μαθητές του 2/Θ Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, παρέδωσε σε όλους τους μαθητές από ένα MP3 music player κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της συμμετοχής των παιδιών στη δράση της Ανακύκλωσης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ