Βράζουν τα παράλια για βιολογικό κι αποχέτευση

KASTROSYKIA FB

KASTROSYKIA FBΦουντώνουν οι αντιδράσεις στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Epiruspost ότι θα δαπανηθούν 28 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καταλήξουν τα λύματα στη θάλασσα.

Το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού προβλέπεται να γίνει στην Καστροσυκιά και ο τελικός αποδέκτης των λυμάτων θα είναι η παραλία Αρτολίθια, σε μία από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές της Ηπείρου, που έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα όλα τα στρεβλά της τουριστικής ανάπτυξης.

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι για λύση αυτή συναίνεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας το οποίο έχει λάβει σχετική απόφαση το 2011!

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 333, που ελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου του 2011. Φυσικά ουδέποτε οι κάτοικοι είχαν ενημερωθεί και ουδέποτε τα τοπικά συμβούλια κλήθηκαν να εκφράσουν άποψη.

Έτσι σήμερα τα παράλια βράζουν καθώς κοινή εκτίμηση είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε υποβάθμιση όλη την παραλιακή ζώνη, ενώ η τεχνική λύση που προκρίνεται θα έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πληρώνουν χρυσάφι τα λύματα!

Οι αντιδράσεις αποτυπώνονται πλέον και στο facebook όπου δημιουργήθηκε σελίδα με τον τίτλο «Όχι απόβλητα στην Καστροσυκιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ