Βιετνάμ…. το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου!

METSOBO NEAΠρωτοφανείς ήταν οι σκηνές και οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Αποκορύφωμα ήταν ο έντονος διαπληκτισμός που λίγο έλλειψε να φέρει στα χέρια έναν από τους αντιδημάρχους με δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης.

Οι εκφράσεις που ακούστηκαν δεν συνάδουν σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο ίδιος θερμόαιμος αντιδήμαρχος, έχει επιτεθεί και σε άλλους συμβούλους κατά το παρελθόν κραδαίνοντας ακόμη και την γκλίτσα του.

Κι όλα αυτά έγιναν όταν ο δημοτικός σύμβουλος διαφοροποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή και συντάχθηκε με την θέση της εναπομείνασας στη συνεδρίαση αντιπολίτευσης. Κάτι τέτοιο βέβαια θα είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η οριακή πλειοψηφία που διέθετε η δημοτική αρχή καθώς ορισμένοι από τους ανεξάρτητους συμβούλους απουσίαζαν ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Τζαφέας και οι σύμβουλοί του. Ο καβγάς κορυφώθηκε κατά την συζήτηση του θέματος για την εκπόνηση οριστικών μελετών προκειμένου να προχωρήσει το Μουσείο προβιομηχανικού πολιτισμού. Τριάμισι εκατομμύρια είναι ο προυπολογισμός του έργου, 600 χιλιάδες περίπου ο προυπολογισμός της μελέτης και εντελώς θολό το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογράψει ο δήμαρχος με το Ίδρυμα Τοσίτσα στο οποίο ανήκει η ιδιοκτησία.

 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί πολύ έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Τζαφέα.

Ο κ. Τζαφέας, ο οποίος διακρίνεται για την ευγένεια και την πραότητά του, όταν έθεσε το θέμα της ανάγκης μείωσης του ποσού που διαθέτει ο δήμος για την κάλυψη των λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας δέχθηκε μία πρωτοφανή επίθεση και κατηγορήθηκε για λαϊκισμό. Βέβαια σε εποχές όπου η κρίση έχει χτυπήσει τα νοικοκυριά και τους δήμους, κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν αφειδώς τα κινητά τηλέφωνα τα οποία καλύπτουν οι δημοτικοί προϋπολογισμοί.

Σε αυτό το σημείο της συζήτησης ο κ. Τζαφέας και οι σύμβουλοι της παράταξής του αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Έτσι η Δημοτική Αρχή που είχε πολλά καυτά θέματα στην ημερήσια διάταξη – κρίνονταν αρκετά εκατομμύρια σε άυλες δράσεις του Interreg- είχε πιο εύκολο έργο και απέφυγε ακόμη μεγαλύτερη δοκιμασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ