Βιβλιοπαρουσίαση: Οικογένεια αραχτών

BIBLIO ARAXTONΟι εκδόσεις Μίνωας και τα Public διοργανώνουν εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Θεόδωρου Πρίντζη «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΡΑΧΤΩΝ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Public Ιωαννίνων (Πυρσινέλλα 4 & Γ. Μελανίδη, τηλ.: 26510 70087).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Στέφανος Ντόβας και ο θεατρολόγος Χριστόδουλος Κωτσίνας.

 

«Είμαστε μια οικογένεια «αραχτών». Δεν δουλεύει κανείς. Έχουμε πάρει αμέτρητες φορές δανεικά μεταξύ μας, έχουμε ξεγελάσει ο ένας τον άλλον πολλάκις, ακόμα και για ένα ευρώ. Φυσικά, δεν υπάρχει φίλος και γνωστός που να μην μας αποφεύγει, καθώς, ακόμα και οι πέτρες το γνωρίζουν, ότι κάθε συζήτηση που ανοίγουμε περιστρέφεται γύρω από τα δανεικά. Ο ντάντι έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό. Η μητέρα παίρνει μια πενιχρή σύνταξη, που μετά βίας πληρώνει το ρεύμα και το νερό και τα κοινόχρηστα. Αντιθέτως, η σύνταξη της γιαγιάς εμφανίζεται ενισχυμένη, καθώς, εκτός από τη δική της, καρπώνεται και του παππού. Αν ζούσε ο παππούς, τι καλά που θα περνούσαμε!»

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή πόλη όπου ο κεντρικός ήρωας, ένας σεσημασμένος αργόσχολος και πρώην εύπορος, αναδεικνύεται σε πανούργο της επιβίωσης.
Εκμηδενίζοντας τις ανάγκες του, γραπώνεται από τη σύνταξη της καθηλωμένης με Αλτσχάιμερ γιαγιάς, βαφτίζεται πρόεδρος σε ένα σωματείο που φτιάχνουν συγγενείς ατόμων με τη νόσο Αλτσχάιμερ και όταν η γιαγιά πεθαίνει, επιδίδεται σε μια σειρά σοφών μελετημένων κινήσεων για να διατηρήσει τα ζηλευτά προνόμιά του…

Οικογενειακά δράματα, ερωτικές απογοητεύσεις, υπαρξιακές αναζητήσεις, μηχανορραφίες αλλά και κρατικά επιδόματα διαπλέκονται με στοιχεία παρωδίας, θυμίζοντάς μας περιστατικά της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Θεόδωρος Πρίντζης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1960 όπου και μένει σήμερα. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρθρογραφεί συχνά στο Διαδίκτυο και στον Τύπο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο e-mail: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ