Βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους..

ASTYNOMIA 26 8 14

ASTYNOMIA 26 8 14

Εγκληματική ομάδα, η οποία βασάνιζε και λήστευε ηλικιωμένους, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Αστυνομίας. Ένας 44χρονος, υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο μέλη, ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος σε φυλακή.

Από την έρευνα της αστυνομίας εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις ληστειών, εκ των οποίων οι πέντε σε διάφορα σημεία της Αττικής και μία στη Βρυσούλα Πρέβεζας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από το 2013 είχα συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες εντός οικιών, σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Για τον σκοπό αυτό, είχαν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα (όπλα, λοστούς, κουκούλες full face κλπ), ενώ για την διαφυγή τους σε πολλές περιπτώσεις, αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν ότι χρησιμοποιούσαν υπέρμετρη βία και κάθε πρόσφορο μέσο, για να αποσπάσουν από τα θύματα τους πληροφορίες σχετικά με τον χώρο απόκρυψης χρημάτων και τιμαλφών. Σε αρκετές περιπτώσεις εγκατέλειπαν τα θύματα τους βαριά χτυπημένα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμα και τη ζωή τους. Επιπλέον, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακούς» αριθμούς κινητής τηλεφωνίας τους οποίους άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις ληστειών εκ των οποίων :
 τρεις (3) στην περιοχή των Αφιδνών
 μία (1) στις Αχαρνές
 μία (1) στη Βραυρώνα Αττικής
 μία (1) στη Βρυσούλα Πρέβεζας

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ