Α. Καχριμάνης: Φοβική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακαλέσουν….

KAXRI1Με μία σκληρή δήλωση αντέδρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και στο όχι που είπε για την χωροθέτηση πετρελαιοειδών στην Γωνιά. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια στο ζήτημα της λειτουργίας ασφαλτικών στη Σαγιάδα. Πέραν αυτού όμως έχει κάνει μία τεράστια κι αγωνιώδη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης ώστε να επαλειφθεί ο εφιάλτης αυτός.

Αρωγός στάθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όχι όμως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας έδειξε ότι δεν έχει τόλμη για τα δύσκολα.

 

Ο κ. Καχριμάνης, όπως άλλωστε είχε γράψει το Epiruspost.gr ενοχλήθηκε έντονα από την απόφαση, ενόχληση που αποτυπώθηκε στη δήλωση που έκανε. Έτσι μίλησε για φοβικά σύνδρομα και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να την ανακαλέσει. Μάλιστα ανέφερε ότι σε συζητήσεις που είχε κάνει παλιότερα με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, ο κ. Κάτσινος είχε συμφωνήσει στην κατεύθυνση χωροθέτησης στη Γωνιά.

 

«Έχουμε αγωνία τι θα γίνει με τα ασφαλτικά στη Θεσπρωτία, γιατί εκεί έχει δημιουργηθεί μια πολύ καλή ιχθυοπαραγωγή που εξάγεται στο εξωτερικό. Κάναμε συζητήσεις με το Δήμαρχο, τον οποίο τιμώ και γνωρίζω χρόνια, καθώς και με συμβούλους. Στη θέση «Γωνιά» προβλέπεται η εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων, τριών και τεσσάρων εταιριών. Για τη συγκεκριμένη θέση ήταν θετικός και ο Δήμαρχος αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο – στο οποίο δεν ψηφίζει ο ίδιος – πήρε ομόφωνα αρνητική απόφαση. Τη θεωρώ λανθασμένη και κάνω έκκληση να ξαναδούν το θέμα στη σωστή του διάσταση και να μην έχουμε φοβία και φοβικά σύνδρομα στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του τόπου».

Ο Περιφερειάρχης σε άλλο σημείο της δήλωσής του είπε ότι θα ήταν εύκολο και για την Περιφέρεια να μην αναλάμβανε βάρη που δεν της ανήκουν (π.χ. διαχείριση στερεών απορριμμάτων), ωστόσο, συμπλήρωσε, εάν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας και να μην έχουμε στιγμές αγωνίας για το αύριο στην Ήπειρο, «εμείς ως αιρετή Περιφέρεια πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες για να λυθούν όλα αυτά τα θέματα που αφορούν γενικότερες προσπάθειες»

«Είναι εύκολο – κατέληξε- να ακούγεται ότι ένα θέμα απορρίπτεται και μάλιστα ομοφώνως, αλλά αυτές οι ευκολίες, δεν κρατάνε πολλές μέρες και δημιουργούν στη συνέχεια προβλήματα, τα οποία κάποια μέρα όταν κάνουμε αυτοκριτική και δούμε ποιο ώριμα τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε ότι έπρεπε να είχαμε το θάρρος της γνώμης και να είμαστε αυτοί που χρειάζεται στην Ήπειρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ