Α. Καχριμάνης: Θέλουμε Ηπειρώτη Μητροπολίτη

KAXRIMANHS

KAXRIMANHSΞεκάθαρη θέση ενόψει της εκλογής νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, πήρε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με δήλωση που έκανε την Παρασκευή.

Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι μία από τις σημαντικότερες της χώρας και τόνισε ότι ο νέος μητροπολίτης θα πρέπει να είναι άριστος γνώστης των θεμάτων.

Συμπλήρωσε με έμφαση ότι υπάρχουν άξιοι κληρικοί που υπηρετούν στην Ήπειρο ή κατάγονται από την περιοχή, οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της Μητρόπολης.

 

Στη δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης ανέφερε:

“Στις 25 Ιουνίου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκαλείται για την πλήρωση της κενής θέσης του μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Η μητρόπολη Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη της Ηπείρου και μία από τις σημαντικότερες της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόσωπο του νέου μητροπολίτη, τόσο από την Ηπειρωτική Κοινωνία, αλλά όπως διαπιστώνουμε και από το σύνολο σχεδόν του Εκκλησιαστικού χώρου.

Ενόψει της εκλογής του διαδόχου του μακαριστού Θεόκλητου, καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί των παραινέσεων που πλήθος συμπατριωτών μας απευθύνει προς την Ιεραρχία και προσωπικά προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την επιλογή ενός άξιου Μητροπολίτη.

Ασπαζόμαστε το αίτημα, όπως ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη.

Πιστεύω απόλυτα ότι υπάρχουν άξιοι κληρικοί, που είτε υπηρετούν σήμερα στην Ήπειρο, είτε κατάγονται από την περιοχή μας, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να σηκώσουν το βάρος της Μητρόπολης Iωαννίνων, αλλά και άλλων κενών μητροπόλεων.

Τους γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, τους γνωρίζει η Ιεραρχία που έχει και τον τελευταίο λόγο.

Εμείς ζητάμε να αφουγκραστούν τη θέληση του λαού των Ιωαννίνων, ακόμη και των τοπικών φορέων. Θέλουμε ο νέος μητροπολίτης, να γνωρίζει σε βάθος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη Μητρόπολη, να έχει ηθικό και πνευματικό ανάστημα, διοικητικές ικανότητες, ποιμαντικά ενδιαφέροντα και κυρίως αγωνιστική διάθεση ώστε να της δώσει την αίγλη που της αξίζει.

Το δικαιούται η Μητρόπολη, η πόλη, ο Νομός Ιωαννίνων, η Εκκλησία της Ελλάδος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ