Αύξηση κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών στην Ήπειρο

KATADIOKSI 3 14

KATADIOKSI 3 14

Αύξηση του αριθμού ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας και η Ήπειρος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Στη διάρκεια του Ιουνίου, μέσα σε ένα μήνα δηλαδή, έγιναν επτά συλλήψεις για ληστείες και άλλες 14 για κλοπές και διαρρήξεις.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και 15 διαρρήξεων και κλοπών.

Οι κλοπές τείνουν να γίνουν πλέον καθημερινό φαινόμενο ενώ μείζον ζήτημα αποτελούν οι ομάδες των ρομά που κινούνται τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην ύπαιθρο.

Άλλοτε με την μέθοδο της απασχόλησης, άλλοτε με άλλους τρόπους, καταφέρνουν να αφαιρούν χρήματα αλλά και άλλα αντικείμενα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα

– Εξιχνίαση δύο ληστειών που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων στα χωριά Συκιές και Χελώνα Άρτας, με λεία χρηματικά ποσά. Συνελήφθη ως δράστης ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 34χρονο συνεργό του.

– Εξιχνάση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στα Ιωάννινα. Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, οι οποίες την 17-06-2015, κινούμενες πεζές προσέγγισαν την παθούσα και με τη χρήση βίας, της αφαίρεσαν μέσα από την τσάντα της το πορτοφόλι της.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ