Αφρικανοί μικροπωλητές με πανό στην πλατεία…

allodapoi1

allodapoi1Με πανό στην κεντρική πλατεία, δεκάδες Αφρικανοί που βρίσκονται στα Γιάννινα, διαδήλωσαν με αίτημα να τους επιτραπεί το πλανόδιο εμπόριο!!!

Είναι πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια διαμαρτυρία στην περιοχή, η οποία είχε την υποστήριξη κι άλλων, κυρίως φοιτητών.

Οι πλανόδιοι μικροπωλητές, εμπορεύονται διάφορα προϊόντα κυρίως στην παραλίμνιο, στο σημείο επιβίβασης και αποβίβασης προς το νησάκι, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η δραστηριότητα αυτή ασκείται παράνομα, καθώς δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση… Για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από επιχειρήσεις της Αστυνομίας, οι περισσότεροι είχαν εγκαταλείψει την πόλη.

Το τελευταίο διάστημα όμως επέστρεψαν και μαζί το υπαίθριο παζάρι στην παραλίμνιο.

Οι διαμαρτυρίες από τον τοπικό εμπορικό κόσμο είναι πολλές και ήδη η αστυνομία έχει ξεκινήσει και πάλι δράση.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οδήγησε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αλλοδαπών στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

allodapoi2Στο κείμενο που διένειμαν στους κατοίκους της περιοχής, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει μία προκλητική στοχοποίηση κυρίως προς τους αφρικανούς μικροπωλητές που συχνά μας εξοντώνει με πρόστιμα, ποινικές διώξεις και κακομεταχείριση. Ζητάμε μία δίκαιη αντιμετώπιση στη βάση της ισότητας καθώς και την αλληλεγγύη στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ