Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο

FELINIΤο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι με την προβολή της ταινίας με τίτλο «Πρόβα Ορχήστρας» (Prova d’ orchestra, 1978) την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Ο ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού, κινηματογραφιστής Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει σχετικά:

 

«Τα μέλη μιας ορχήστρας συγκεντρώνονται σε ένα αρχαίο παρεκκλήσι που έχει μετατραπεί σε χώρο συναυλιών, για να κάνουν μια πρόβα που θα καταγραφεί από ένα τηλεοπτικό συνεργείο. Καθώς γίνονται οι συνεντεύξεις των ερμηνευτών, ο καθένας εξηγεί την προσωπική του σχέση με το όργανο που παίζει και την θέση του στην ορχήστρα, καθώς ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου των μουσικών εξηγεί τα δικαιώματα και τις λεπτές ισορροπίες στον διευθυντή της ορχήστρας, που είναι εκνευρισμένος με την απειθαρχία και την έλλειψη προσήλωσης των μουσικών. Μετά από ένα διάλειμμα, τα μέλη της ορχήστρας ακολουθούν το ένστικτό τους και «εξεγείρονται» απέναντι στον μαέστρο.

Η τελευταία συνεργασία του Φελίνι με τον Νίνο Ρότα πριν ο τελευταίος πεθάνει, που αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στην αναγκαιότητα της πειθαρχίας και της ιεραρχίας στο σύνολο ανθρώπων που παράγει ένα έργο, αλλά και μια σκέψη για το πως η αυθόρμητη βία και η αναρχική εξέγερση φέρνουν περισσότερο αυταρχισμό».

Διάρκεια ταινίας: 70 λεπτά

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ