Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο

SINEMAΜε την ταινία του Ματέο Γκαρόνε, Reality (Ιταλία, 2012, διάρκεια: 115΄) με τους Ανιέλο Αρένα, Λορεντάνα Σιμιόλι, Κλαούντια Τζερίνι και Νάντο Παόνε συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Ελληνο – Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Reality είναι η ιστορία του Λουτσιάνο, ενός Ναπολιτάνου ψαρά, ο οποίος είναι παθιασμένος με το Grande Fratello, το Ιταλικό Big Brother. Μια μέρα η οικογένειά του τον προτρέπει να πάρει μέρος στις οντισιόν για την εκπομπή. Από εκείνη την ημέρα και μετά ο Λουτσιάνο θα ζει τη ζωή του σαν να μετέχει στο ρεάλιτι.

Μαύρη κωμωδία που σατιρίζει την εμμονή των συμπατριωτών του με την τηλεόραση και τις αντίστοιχες εκπομπές. Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης, ξεκίνησε για μια κωμωδία, αλλά στην πορεία πήρε έναν πιο σκοτεινό χαρακτήρα, ωστόσο δεν είναι μια ταινία καταγγελίας, αλλά ένα παραμύθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ