Αυτοψία σωτηρίας στο γεφύρι της Κόνιτσας

gefiri kon auto

gefiri kon auto

Αυτοψία στο ιστορικό, πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, πραγματοποίησε η Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ελισάβετ Βιντζηλαίου.

Σκοπός ήταν να αξιολογήσει την κατάσταση του μνημείου και να καταθέσεις τις απόψεις και τις προτάσεις της για τις ενέργειες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντικείμενο και πάλι την κατάσταση και τα μέτρα για το γεφύρι της Κόνιτσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Α. Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Β. Κασκάνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χ. Παρασκευάς και το αρμόδιο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ. Κόνιτσας.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του εκτελούμενου έργου που αφορά στη συντήρηση του γεφυριού της Κόνιτσας καθώς και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του.

Υπήρξε σύμπτωση απόψεων προώθησης ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των φορέων, για σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης συντήρησης των γεφυριών της περιοχής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ