Αυτοί ορίζουν την τύχη της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας…. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα!

DDD

DDDΕδώ και δεκατρείς μήνες η «Ακρόπολη» της Ηπείρου άλλαξε σελίδα. Και είναι πια απολύτως σαφές πως τίποτα δεν είναι ίδιο. Και για την κτηνοτροφία της περιοχής πολλά αλλάζουν αλλά είναι υπεύθυνοι να τα δουν να τα κρίνουν οι θεσμικοί φορείς του τόπου.

Πρώτες και καλύτερες οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών οι οποίες μετά τις χλιαρές αντιδράσεις υπέβαλλαν τα διαπιστευτήριά τους στα νέα αφεντικά!

Και στη συνέχεια ο πολιτικός κόσμος, οι αιρετοί, που έχουν την ευθύνη για το μέλλον του τόπου.

 

Στους μήνες αυτούς ειπώθηκαν πολλά….

Αλλά τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον της πρώην κρατικοσυνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας της Ηπείρου μπορούν να βγουν με μία απλή ανάγνωση των βιογραφικών όσων σήμερα μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Και είναι αυτά που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της SI που εξαγόρασε τη Δωδώνη έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Μια απλή ανάγνωση λοιπόν αρκεί για να καταλάβουμε πως οι φίλοι που συναντήθηκαν τυχαία και αναπτύσσουν κολοσσιαίες δραστηριότητες ανά την υφήλιο, δεν μπορούν να ενδιαφέρονται για τους μικρούς κτηνοτρόφους της Ηπείρου.

Πώς να συνδυαστούν άλλωστε πέντε κιλά γάλα με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τις επενδύσεις ακινήτων, τα χρυσορυχεία, τα διαμάντια και το ουράνιο!

Τα βιογραφικά λοιπόν όσων διοικούν την άλλοτε Ακρόπολη της Ηπείρου:

Michael O’Neill
Πρόεδρος, SI Foods

Ο Michael είχε μια μακρά καριέρα στον τομέα της διατροφικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων πολλών ετών εργασίας με την Coca Cola.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος,ο Michael δημιούργησε και διαχειρίστηκε δραστηριότητες της Coca-Cola στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των 8 εργοστασίων παραγωγής σε όλη τη χώρα.

Το 2001 ο Michael έγινε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Wimm-Bill-Dann, όταν η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ως εκ τούτου, η εμπειρία του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες και στρατηγικές αποφάσεις που αναπτύχθηκαν περαιτέρω από την WBD ώστε να είναι ηγέτης της αγοράς στη Ρωσία.

Από το 2006 έως το 2012, ως Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola Isecek,ο Michael, ήταν υπεύθυνος για μια επιχείρηση που εκτείνεται σε 10 χώρες, με κεφαλαιοποίηση των 2 δισ. δολαρίων.

Ο Michael ηγείται σήμερα της Δωδώνης, της πρώτης επένδυσης της SI Capital Partners στην επεξεργασία τροφίμων.

 

Ιωακειμίδης Κωνσταντίνος
SI UK διευθύνων σύμβουλος στην Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος είναι αντιπρόσωπος της SICP στην Ελλάδα.

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και Διευθύνων Σύμβουλος της Haven Development, μιας εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και επενδύσεων με επίκεντρο κυρίως στον τομέα της κατοικίας, με τις τρέχουσες δραστηριότητες στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Κατείχε προηγουμένως τη θέση του Business Development Manager για την Domin, μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που ειδικεύεται σε κατοικίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την είσοδο της εταιρείας στην αγορά της Ρωσίας με τη διαμόρφωση ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες και την εκτέλεση πολλών σημαντικών συναλλαγών.

Ο Κωνσταντίνος έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου και MSc in Logistics, Εμπορίου και Οικονομικών από το Cass Business School, City University του Λονδίνου. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛ.Ι.Ε)

 

Ιωάννης Βιτάλης
Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Δωδώνη Α.Ε.

Ο Ιωάννης κατείχε διάφορες θέσεις στην Toyota Car, αντιπροσωπεία στην Ελλάδα μεταξύ του 1981 και 1988, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων του Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing και, τελικά, ως Γενικός Διευθυντής.

Από το 1989 και μετά, ο Ιωάννης συμμετείχε σε διάφορα πεδία επενδύσεων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας επιχειρηματικές και οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα ιδιωτών πελατών.

Έχει διοριστεί ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Δωδώνη Α.Ε. το 2013.

Ο Ιωάννης είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Drake, Αϊόβα.

 

Ντμίτρι Razorenov
Συνεταίρος Διοίκησης

Η τεχνογνωσία του Ντμίτρι επικεντρώνεται στην εξόρυξη και στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, έχοντας υλοποιήσει διάφορα επενδυτικά σχέδια στη Ρωσία και την Αφρική .

Είναι συνεργάτης της Arlan (μια ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων με χρυσό και διαμάντια και συμφέροντα στη Ρωσία και στα έργα υποδομής στην Αφρική) και πρώην Αντιπρόεδρος της VTB (μια κορυφαία εταιρεία, των επενδύσεων και της λιανικής τραπεζικής στη Ρωσία ).

Ο Ντμίτρι ανέπτυξε αρχικά τη γνώση του για τις ιδιωτικές επενδύσεις ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Avva ( μια ρωσική εταιρεία επενδύσεων που ιδρύθηκε στις αρχές του 1990). Στον όμιλο AvtoVaz, μετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της στρατηγικής, τις σχέσεις των επενδυτών και τις στρατηγικές συνεργασίες .

Έχει εκτελέσει μια σειρά από άκρως επιτυχημένων συναλλαγών επενδύσεων εξόρυξης ιδίως με την πώληση των μεταλείων χρυσού στην Pogromnoe (Περιοχή Τσίτα) και Tabornoe (περιοχή Yakutia) στην Severstal Resources και μιας κοινοπραξίας με την RusAtom για την εξόρυξη ουρανίου στην Αφρική.

Ο Ντμίτρι είναι πρόεδρος της Mercury Technology και μέλος του Δ.Σ. της Δωδώνη , Εκτελεστικό μέλος στην Aircraft Sales και στην ομάδα IAL .

Κατέχει δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας και Δίπλωμα στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση από την Οικονομική Ακαδημία της Μόσχας .

Tom Seepers
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Tom έχει πάνω από 12 χρόνια εμπειρίας στα Εταιρικά Οικονομικά στο City του Λονδίνου και της Μόσχας με τη Citigroup Investment Banking, απ’ όπου προήλθε και εκτελούσε Διοικητικές και Διαχειριστικές εργασίες, πιστώσεις και συναλλαγές κεφαλαίων σε διάφορες χώρες.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της Basic Industries, ομάδας στο Citi, και συμετείχε σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων του τσιμέντου της Orascom από τη Lafarge (15 δισ. δολ.), καθώς και την επιτυχή προσφορά της Rinker (15 δισ. δολάρια) για την Cemex.

Στην SI, ο Τομ κατευθύνει και εκτελεί τόσο συμβουλευτικά έργα όσο και ιδιωτικές επενδύσεις
Ο Tom αποφοίτησε με Master στα Οικονομικά από το London Business School και MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Rotterdam School of Management.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ