Αυτές ήταν οι φυτείες στο Ορεινό Πωγωνίου

fiteia oreino2

fiteia oreino2

Ακόμη δύο φυτείες με συνολικά 342 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο εντοπισμός των φυτειών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

fiteia oreino2

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης – εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία 222 και 120 δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, ύψους από 0,24 έως και 2,13 μέτρων.

Επιπλέον, στο χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.

fiteia oreino3

 

fiteia oreino4{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ