Αυστηρή επιστολή για τα διαθέσιμα των ΟΤΑ

DHMARXEIO IO19

DHMARXEIO IO19

Με επιστολή του προς τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες της χώρας ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης τους καλεί να δώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Αυστηρή επιστολή με αποδέκτες τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας, έστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, προκειμένου να μεταφέρουν άμεσα στην Τράπεζα Ελλάδος, τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Ο Υπουργός ζητά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ως γνωστόν, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των αιρετών.

Στην επιστολή του υπουργού μεταξύ των άλλων σημειώνεται:

Σημειώνεται δε ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. δεν εξικνείται μέχρι της εξαίρεσής τους από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, η δε ρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ανήκει στην αρμοδιότητα των κεντρικών οργάνων του Κράτους.

Βάσει των ανωτέρω και με δεδομένο ότι – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα στη διάθεσή μας – ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών και των νομικών προσώπων αυτών που έχουν εκπληρώσει την ως άνω υποχρέωση και, αντίστοιχα, τα ποσά που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των Ο.Τ.Α. και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ