Αυξημένη η κίνηση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

KAKABIA SYNORA

KAKABIA SYNORAΜετά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ομαλοποιείται η κατάσταση στα σύνορα, τόσο από ελληνικής όσο και από αλβανικής πλευράς.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα τελωνεία της Κρυσταλλοπηγής και της Κακαβιάς, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα, όπως σημειώνουν, με δηλώσεις στους στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι αρμόδιοι φορείς.

«Έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον απόλυτο βαθμό. Υπάρχει αυξημένη κίνηση, όπως πάντα τέτοια εποχή» ανέφερε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου, Κωνσταντίνος Τρομπούκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του διευθυντή του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής Κωνσταντίνου Πουτογλίδη, σύμφωνα με τον οποίο η κίνηση από τον συγκεκριμένο μεθοριακό σταθμό διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

«Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει αρκετή κίνηση, καθώς κάθε 24ωρο περνάνε από το συνοριακό σταθμό 1200 έως και 1500 αυτοκίνητα και προς τις δύο κατευθύνσεις (Ελλάδα-Αλβανία) και περίπου 60 λεωφορεία» εξήγησε ο κ. Πουτογλίδης.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι οι ελληνικές Αρχές στις δυο παραπάνω συνοριακές διαβάσεις δεν επιτρέπουν την είσοδο σε Αλβανούς πολίτες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Οι πολίτες αυτοί – κατά τα ίδια δημοσιεύματα – έφεραν βιομετρικά διαβατήρια, με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη ζώνη Σένγκεν, αλλά τούς ζητείτο και να αποδείξουν ότι έχουν μαζί τους συγκεκριμένο χρηματικό ποσό (όπως προβλέπεται από τη σχετική συνθήκη). Χθες, μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς Αντμίρ Άμπρια είχε ζητήσει να εφαρμόζονται «αμοιβαίες διαδικασίες» και κατά την είσοδο Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία.

Ωστόσο, με τους κατάλληλους διπλωματικούς χειρισμούς, η κατάσταση στους δυο συνοριακούς σταθμούς φαίνεται να έχει ομαλοποιηθεί και η παραδοσιακά – αυτή την εποχή – αυξημένη κίνηση, διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ