Αυξημένη η κίνηση, προσοχή στους δρόμους

kinisi troxaia

kinisi troxaia

Αυξημένη είναι η κίνηση στο σύνολο του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού, στην Ήπειρο. Κι αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες ακόμη και σε δρόμους που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι μόνοι τους!

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

* Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 16.00-21.00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 06.00-16.00.
* Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16.00 23.00.
*Την Κυριακή 14 Αυγούστου ισχύουν οι απαγορεύσεις θερινής περιόδου.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ