Αυξάνεται ο αριθμός των ζώων που εγκαταλείπονται

ADESPOTA PANEPIS

ADESPOTA PANEPISΣυνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ζώων που εγκαταλείπονται στην περιοχή της Πρέβεζας. Την ίδια ώρα που ο Εισαγγελέας της Πρέβεζας σε συνεργασία με τα φιλοζωϊκά σωματεία, τον Δήμο και άλλους συναρμόδιους φορείς αναζητούν μια κοινά αποδεκτή και όσο το δυνατόν αποτελεσματική λύση στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και στην βελτίωση του καταφυγίου του Νεοχωρίου, κάποιοι ασυνείδητοι με την δράση τους όχι μόνο διαιωνίζουν αλλά κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Από τις αρχές του 2015 έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου καταγράφηκαν 76 εγκαταλειμμένα κουτάβια τα οποία άγνωστοι άφησαν στην είσοδο του καταφυγίου μεταθέτοντας έτσι σε άλλους την ευθύνη που είχαν να φροντίσουν αυτά τα ζώα από την στιγμή που επέλεξαν να μην στειρώσουν τα κατοικίδια τους.

Οι περισσότεροι ασυνείδητοι” ιδιοκτήτες” πηγαίνουν στο καταφύγιο το βράδυ και παρατούν τα ζώα αδιαφορώντας για το ότι ο χώρος ήδη φιλοξενεί πολύ περισσότερα σκυλιά από τις αρχικές προδιαγραφές του .

Το θέμα της εγκατάλειψης φαίνεται να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κεφάλαιο “αδέσποτα”.

Τα 76 κουτάβια βρέθηκαν μόνο στο καταφύγιο, ενώ θα είναι σίγουρα πολύ περισσότερα αφού συνηθισμένο χώρο για τέτοια “δράση” αποτελεί το δάσος του Μονολιθίου. Το πρόβλημα των εγκαταλείψεων δεν παρατηρείται μόνο στην Πρέβεζα, αλλά το τελευταίο διάστημα και σε Ζάλογγο και Λούρο γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαχείρισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ