Ατόπημα του δημάρχου… Και η απάντηση

tsirogiannis gk

tsirogiannis gk

Το λιγότερο, ατόπημα μπορεί να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία του Δημάρχου Άρτας να επισκεφθεί τέσσερα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη και να προχωρήσει και σε μία βαρύγδουπη ανακοίνωση!!!

Η μόνη εμπλοκή του Δήμου Άρτας στα έργα αυτά, είναι η επίβλεψη από την Τεχνική του Υπηρεσία, υποχρέωση ουσιαστικά που απορρέει από τον Καλλικράτη, μετά την διάλυση των ΤΥΔΚ!

Ο Δήμαρχος Αρταίων δεν είχε ούτε καν τον πολιτικό πολιτισμό να συναντηθεί με τον συνάδελφό του στον όμορο δήμο… Δεν είχε καν τον πολιτικό πολιτισμό να τον αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε…

Η εντύπωση που αφήνει η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική και θα πρέπει να προβληματίσει τον κ. Τσιρογιάννη..

Ο μεγαλοιδεατισμός δεν βοήθησε πολλούς και ειδικά δεν βοήθησε στον χώρο της αυτοδιοίκησης..

Εκτός κι αν εξαντλήθηκαν τα έργα στα διοικητικά όρια του δήμου Άρτας και μαζί οι ιδέες για την προβολή του δημάρχου.

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Λίγη ώρα μετά την δημοσίευση του σχολίου, απάντησε στο Epiruspost ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση η οποία έχει ως εξής:

Με αφορμή το δημοσίευμα στις 5 Φεβρουαρίου 2016 με τίτλο «Ατόπημα του δημάρχου…», στο οποίο γίνεται αναφορά σε Δελτίο Τύπου του Δήμου Αρταίων για την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Χρήστου Τσιρογιάννη σε τέσσερα έργα που εκτελούνται με προγραμματική σύμβαση που υπήρχε στον όμορο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη γίνονται γνωστά τα κάτωθι:

Ο Δήμαρχος Αρταίων είχε εγκαίρως επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδο και είχε κανονιστεί κοινή επίσκεψη στα εν λόγω έργα, η οποία ωστόσο δεν κατέστη εφικτή λόγω έκτακτης μετακίνησης του κ. Μίγδου στην Αθήνα.

Πριν ξεκινήσει τις επισκέψεις στα εν λόγω έργα, ο Δήμαρχος Αρταίων επισκέφθηκε το Δημαρχείο Γεωργίου Καραϊσκάκη, όπου ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο αντ’ αυτού του Δημάρχου κ. Βασίλη Χήτα για τις επισκέψεις ο οποίος όμως δεν ακολούθησε.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τον ισχυρισμό πως «η μόνη εμπλοκή του Δήμου Άρτας στα έργα αυτά, είναι η επίβλεψη από την Τεχνική του Υπηρεσία, υποχρέωση ουσιαστικά που απορρέει από τον Καλλικράτη, μετά την διάλυση των ΤΥΔΚ!» σημειώνεται πως αυτό δεν ισχύει και μπορεί να παρέχει τεχνική υποστήριξη ο Δήμος της έδρας ή οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Επίσης οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αρταιων έκαναν όλες τις πληρωμές και ” έτρεχαν” να πληρώσουν τα έργα του ΕΣΠΑ μέχρι 31/12/15, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα τα πλήρωνε ο Δήμος Αρταιων από δικά του χρήματα.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι οι υπάλληλοι τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Αρταιων έχαναν εργατοώρες από τις δουλειές που απασχολούν το Δήμο Αρταιων, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος τα εν λόγω έργα και να μην υπάρξει οικονομική ζημία για το Δήμο και κατ’ επέκταση για τον Αρτινό πολίτη, αλλά και να δοθούν εγκαίρως ποιοτικά έργα στους δημότες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Δεχόμαστε πάντα την καλόπιστη κριτική, ωστόσο παρακαλούμε την επόμενη φορά να υπάρχει διασταύρωση των πληροφοριών για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση της παρούσης στην ίδια θέση που δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ σας, προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ