Ατελείωτο πάρτι φοροδιαφυγής… Γιατροί που… ξεχνούν και επιχειρηματίας στην Πρέβεζα δεν δήλωσε ένα εκατομμύριο!

FORODIAFYGH11 14

FORODIAFYGH11 14Δεν έχει τέλος το «πάρτι φοροδιαφυγής με απίστευτες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται γιατροί, αγρότες, μεσίτες, δικηγόροι και επιχειρηματίες.

Το ΣΔΟΕ έδωσε στη δημοσιότητα νέες περιπτώσεις που προέκυψαν μετά από ελέγχους και δείχνουν φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ με φακελάκια, μίζες, εικονικές δωρεές κ.λπ.

Στην πρώτη θέση των ελεγχομένων βρίσκονται γιατροί, κτηματομεσίτες, δικηγόροι και επιχειρηματίες, οι οποίοι έλαβαν μίζες και φακελάκια ενώ -κατά πλειοψηφία – λησμόνησαν να δηλώσουν τα χρήματα, τα οποία φυσικά δεν μπορούν και να δικαιολογήσουν.

Ανάμεσα στους φακέλους που εξετάζει το ΣΔΟΕ είναι και η υπόθεση μιας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας που κατέβαλε εικονικά τιμολόγια και αποδείξεις για δωρεές χιλιάδων ευρώ.

Ειδικότερα, υπό έρευνα έχουν τεθεί επιχειρηματίες που εισέπρατταν εικονικά τιμολόγια από αθλητικά σωματεία, ενώ προχωρούσαν σε δωρεές με μικρά ποσά, προκειμένου να εξασφαλίζουν φορολογική έκπτωση. Στη συνέχεια ωστόσο παρουσίαζαν αποδείξεις για δωρεές χιλιάδων ευρώ.

Στις μεγάλες υποθέσεις της λίστας περιλαμβάνεται και μία από την Ήπειρο. Πρόκειται για επιχειρηματία στην Πρέβεζα, που ασχολείται με real estate.

Ο συγκεκριμένος εμφανίζεται να αγόρασε από την Ολλανδία τεχνικό εξοπλισμό για συσκευαστήριο οπωρολαχανικών έναντι 169.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια το πούλησε 1.329.000 ευρώ.

Έδωσε ψεύτικα τιμολόγια αγοράς και δεν δήλωσε το ποσό με το οποίο το πούλησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ