Ασφυκτική πίεση… Διάχυση προσφύγων σε ολόκληρη την χώρα

prosfiges

prosfiges

Ασφυκτική είναι η πίεση που δημιουργεί το προσφυγικό και οι μεταναστατευτικές ροές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Κυβέρνηση τρέχει να λάβει μέτρα, πριν επέλθουν κυρώσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία ασκούν πιέσεις κι εκτοξεύουν απειλές, ενώ τοπικές κοινωνίες εξεγείρονται, στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου μεταναστών.

Κάτω από την πίεση αυτή, ο Υπουργός Ναυτιλίας, δήλωσε ότι το βάρος του προσφυγικού θα το επιμεριστεί ολόκληρη η χώρα και τόνισε ότι η διαδικασία θα διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κέντρα φιλοξενίας, μεγαλύτερα ή μικρότερα, θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, επανέρχεται στο προσκήνιο, παλιότερη πρόταση για τη λειτουργία ενός τουλάχιστον Κέντρου ανά περιφέρεια, όπως και χώροι που είχαν εξεταστεί τότε.

Υπενθυμίζουμε ότι για την Ήπειρο, είχαν κατατεθεί διάφορες προτάσεις, όπως οι παλιές κατασκηνώσεις Κόνιτσας, χώρος στη Φιλιππιάδα αλλά και στα Γιάννινα.

Είναι άγνωστο αν οι προτάσεις αυτές θα επανέλθουν στο σύνολό τους, αν θα ζητηθούν νέες ή αν θα γίνει επιλογή χώρου, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες να μιμηθούν τους νησιώτες, που με ελάχιστες εξαιρέσεις διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο εγκλωβισμού μεταναστών στη χώρα μας, εάν κάποιες γειτονικές χώρες, μπροστά στις δύσκολες εξελίξεις, επιλέξουν το κλείσιμο συνοριακών εισόδων.

«Η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες, που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, ώστε να αποφευχθεί αυτό το γεγονός» ανέφερε ο κ. Δρίτσας και χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τη δημιουργία των hot spots και των προαναχωρησιακών κέντρών.

Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση, δια των υπουργών της, δεν αποκλείει την πιθανότητα να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ