Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για την Συνεταιριστική

trapeza hpeirou 2

trapeza hpeirou 2Ασφυκτικό είναι πλέον το χρονικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου η οποία θα πρέπει να αντλήσει κεφάλαια δέκα εκατομμυρίων περίπου, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί υπό το ίδιο καθεστώς.

Η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και θα πρέπει να προηγηθεί από την Τράπεζα Ελλάδος η τροποποίηση όρων του καταστατικού και να εγκριθεί η απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολόγων.

Η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ήταν αναμενόμενη, ωστόσο μειώνει πολύ τα χρονικά περιθώρια καθώς η αύξηση μετοχική κεφαλαίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου πρέπει να παραμείνει στους συνεταίρους της. Πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τους Ηπειρώτες. Πρέπει να παραμείνει ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, να στηρίξουμε τη συνέχεια της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου», ανέφερε ο πρόεδρος της τράπεζας Κώστας Ζωνίδης.

«Είμαστε στο πλευρό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλοι οι Ηπειρώτες καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια της Τράπεζας να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια στην κρίσιμη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

«Είμαι βέβαιος ότι ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης θα επιτευχθεί και η Τράπεζα θα συνεχίσει την προσφορά της στην τοπική κοινωνία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα με τους Θεσμούς για να προστατευτεί η συνεταιριστική Πίστη στην Ελλάδα και νιώθω προσωπικά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για αυτό. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη Τράπεζα μας και θα είμαι πάντα κοντά της με όλες μου τις δυνάμεις!» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ