Ασφαλιστικά μέτρα για τα έργα στην Κυανή Ακτή

FOINIKES KYANH AKTH

FOINIKES KYANH AKTHΣυνεχίζονται οι εντάσεις στην Πρέβεζα με αφορμή τα έργα που εκτελούνται στην Κυανή Ακτή. Η στάση που για πολλούς μήνες ακολούθησε ο τοπικός Δήμος, δεν συνέβαλε στην ορθή ενημέρωση ή ακόμη και στην έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων και διορθωτικών κινήσεων με αποτέλεσμα τώρα η κατάσταση να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Ο ΕΟΤ, ο οποίος εκτελεί το έργο, πρόσφατα έκανε γνωστό ότι οι διορθώσεις που μπορεί να υποστεί η υφιστάμενη μελέτη είναι ελάχιστες. Αν οι τοπικοί φορείς επιμείνουν σε κάτι τέτοιο, τότε το έργο θα οδηγηθεί σε απένταξη.

 

Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί όσους αντιδρούν, οι οποίοι σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να σταματήσει το έργο.

Εκτίμησή τους είναι ότι προκαλούνται ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον και αυτό θα είναι το βασικό επιχείρημα και στην αίτηση ασφαλιστικών.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα κατατεθούν άμεσα και από την έκβαση που θα υπάρξει θα εξαρτηθούν οι περαιτέρω κινήσεις των κατοίκων, φορέων και οργανώσεων που αντιδρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ