Αρωγός και το Ριζάρειο στην αναστήλωση της γέφυρας

g plakas

g plakasΗ κατάρρευση της γέφυρας της Πλάκας κυριάρχησε στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και το ενδιαφέρον που εκφράστηκε είναι τεράστιο.

Παράλληλα όμως ξυπνά και τον ευεργετισμό ο οποίος είναι ταυτισμένος με την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.

Είναι γνωστό ότι πριν από μερικές ημέρες η οικογένεια Λούλη, με καταγωγή από την Αετοράχη και με τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα, επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη κάνοντας γνωστό ότι θα συνδράμει οικονομικά για την αναστήλωση της γέφυρας.

Την ανακατασκευή της γέφυρας θα συνδράμει μετά από απόφαση του Πολυμελούς Συμβουλίου του και το Ριζάρειο Ίδρυμα. Στο Συμβούλιο του ΡΙζαρείου, μετέχει ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μασσαλάς ο οποίος έβαλε το λιθαράκι του για την συγκεκριμένη απόφαση.

Η απόφαση έγινε γνωστή με λίγες γραμμές, πράγματι συγκινητικές:

Οι Ηπειρώτες αναζήτησαν καλύτερη ζωή σε ξένους τόπους. Για το σκοπό αυτό δάμασαν τον ορεινό όγκο της Ηπείρου προεκτείνοντας τη φύση με γέφυρες. Οι Ευεργέτες Μάνθος και Γεώργιος Ριζάρης άφησαν πάνω τους τα ίχνη τους.

Η κατάρρευση της γέφυρας της Πλάκας, του συμβόλου του δρόμου των Ηπειρωτών, οδήγησε το Πολυμελές Συμβούλιο του Ριζαρείου Ιδρύματος στην απόφαση να ενισχύσει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στην ανακατασκευή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ