Αρχίζει να…μυρίζει εκλογές… Στοίχημα για όλους τους υποψηφίους η ενεργοποίηση των πολιτών

EKLOGES 7 4 14Αρχίζει σιγά σιγά να μυρίζει εκλογές… Με τις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, από τις παρατάξεις που το 2010 μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και μονομάχησαν τη δεύτερη Κυριακή, άνοιξε η προεκλογική αυλαία και δόθηκε άρωμα εκλογών….

Οι επικεφαλής των παρατάξεων Θωμάς Μπέγκας και Νίκος Γκόντας, έδειξαν πάντως ότι είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν τους τόνους και να σκληρύνουν την αντιπαράθεση.

 

Ο Νίκος Γκόντας απέφυγε την παραμικρή αναφορά στις άλλες παρατάξεις και ειδικότητα σε εκείνη του Λάζαρου Νάτση η οποία μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη βασικό πρωταγωνιστή στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

«Μας παρέδωσαν έναν Δήμο που βούλιαζε από τη σπάταλη διαχείριση, τις ρουσφετολογικές, αδιαφανείς και παράνομες σε πολλές περιπτώσεις προσλήψεις. Η παλιά Δημοτική Αρχή εκφράζει απολύτως τις φαύλες πολιτικές που οδήγησαν συνολικά τη χώρα μας στα βράχια» τόνισε με έμφαση ο κ. Μπέγκας.

«Η παρούσα δημοτική αρχή αφήνει την πόλη χειρότερη. Αρκούσε μόνο να συντηρήσει ό, τι βρήκε, αλλά ούτε αυτό έκανε», είπε λίγες ώρες αργότερα ο Νίκος Γκόντας, απαριθμώντας τα έργα της δικής του περιόδου και θυμίζοντας για πολλοστή φορά ότι τα Γιάννινα αποτελούσαν τον… χρυσό προορισμό.

Ο Νίκος Γκόντας παρουσίασε το σύνολο του ψηφοδελτίου του στο Δήμο Ιωαννιτών, χωρίς πάντως να υπάρχει η μεγάλη έκπληξη. Ο βασικός κορμός αποτελείται από στελέχη της παράταξης τα οποία μετείχαν και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ είναι αρκετά τα νέα πρόσωπα που κατεβαίνουν στο στίβο της αυτοδιοίκησης.

Ο Θωμάς Μπέγκας, έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα σαράντα υποψηφίους, εκ των οποίων στο σύνολό τους σχεδόν πρόκειται για νέα πρόσωπα. Για ανθρώπους που κατέρχονται πρώτη φορά υποψήφιοι, στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, για την τοπική πολιτική σκηνή αλλά και για τον ίδιο τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα ονόματα και όπως είναι λογικό η κίνηση των υποψηφίων θα είναι αυτή που θα δώσει περισσότερο προεκλογικό χρώμα.

Οι εκλογές του Μαίου πάντως διεξάγονται σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από αυτό που γνωρίζαμε… Όσο μάλιστα οδεύουμε προς την κάλπη αυτό γίνεται περισσότερο αισθητό με τους πολίτες να μην δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή το ενδιαφέρον προηγούμενων ετών.

Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν όλοι οι υποψήφιοι. Να ενεργοποιήσουν τους πολίτες στο μέγιστο βαθμό ώστε να αποφασίσουν για την τύχη της περιοχής τους τα επόμενα πέντε χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ